duminică, 9 decembrie 2012

De vorbă cu frumosul



De vorbă cu frumosul

„Cu intuiţie ne naştem  pe cînd imaginaţia este mai capricioasă, azi poate fi prezentă în mintea ta iar mîine să-şi ia tălpăşiţa,  şi tu rămîi între patru ochi  cu acest  simţ  care îţi dă ideei pentru creaţie”.
 Aceasta este una din regulile  artistului plastic Ion Bolocan a cărui lucrări sunt vernisate la Centrul  Expoziţional “Constantin Brincuşi”.
Artistul vine în faţa publicului cu o expoziţie personală de sculptură  care fascinează  prin simplitatea  formelor şi prin profunzimea mesajului.
“Sculpturile  în mare parte redau corpul uman şi cît de mult nu  m-aş stărui sa ocolesc acest fapt,  nu este cu putinţă pentru că omul este cea mia reuşită figură gîndită vriodată  de natură”, spune artistul.
„Relaxare”; “Durere”; “Prinţesa”; “Blonda”; “Gîndirea”; “Pomul vieţii” sunt cîteva denumiri a sculpturilor  expuse  la discreţia  iubitorului de artă. Ion Bolocan  spune că din toată multitudinea  de lucrări  efectuate , el nu are una la care să ţină cel mai mult pentru că fiecare  are un mesaj şi o istorie aparte  , de asta ţine cu drag la toate  lucrările. La întrebarea dacă  este  mulţumit de performanţele atinse ,  artistul spune că  perfecţiunea nu are limite şi desigur  are  asupra la ce să lucreze. Deseori în procesul  de creaţie  poţi întîmpina  obstacole de caracter politic, social , fapt ce este mai puţin plăcut  pentru un suflet de artist.
Odată intrat în sala de expoziţie,  sculpturile le vezi localizate într-un  mod estetic , înscenînd  o spirală a vieţii pentru că după spusele  lui Bolocan expoziţia trebuie să presupună un  ritm iar ritmul este viaţă.
 Artistul vorbeşte despre artă precum că aceasta nu are şi nici nu poate avea un standart , prin asta  fiind  fumoasă , profundă şi perfectă .
 Amintesc că expoziţia personală de sculptură a lui Ion Bolocan va putea fi urmarită pînă pe         06  noiembrie 2011.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu